Инфо

25. септембар 2020.25. сеп 2020.
Нова: Пилоти хероји остали у авиону да не би пао на куће

Нова: Пилоти хероји остали у авиону да не би пао на куће

Извор портала Нова.рс који је инсистирао на анонимности, а који је упућен у војну авијацију тврди да се пилоти МИГ-21, који се данас срушио код Малог Зворника, највероватније нису на време катапултирали како би спречили летилицу да падне на насељено место и убије цивиле.

Наш извор додаје да се несрећа догодила током тренажног лета, односно обуке професионалног пилота који се на овом типу авиона вежбао за управљање МИГ 29.

“Иако је исувише рано судити и процењивати како је дошло до несреће, врло је вероватно да се пилоти нису катапултирали како би до последњег тренутка управљали авионом и спречили да остане без контроле и падне на насељено место и убије цивиле.

Истрага ће показати шта се тачно догодило, а за сад постоје две верзије. По једној обојица су остали до краја у летилици, а по другој један се катапултирао. Чињеница да летилица није остала ван контроле, сасвим је извесно да су на тај начин сачували ко зна колико живота на земљи. То је онда засигурно херојски подвиг”, каже наш саговорник.

Несрећа се догодила јутрос око девет часова, а у несрећи је повређен и мештанин у чије се двориште срушио авион. Како незванично сазнајемо, авион је полетео данас са аеродрома у Батајници.

Министарство одбране још увек није саопштило идентитет страдалог пилота, док се за другим и даље трага.

“Био сам код куће када се изненада зачуо звук авиона, који је дословно мене и жену истерао из куће. Видели смо авион како ниско лети, како се окреће у круг и како у једном тренутку пада на тло. Уследила је снажна експлозија, а потом се подигао густ црн дим. Сео сам у кола и упутио се у правцу пада. Тамо сам затекао и друге мештане, од којих је један био повређен јер се авион срушио готово испред њега“, испричао је један мештанин.

Како портал Нова.рс сазнаје, авион МИГ 21 који се јутрос срушио прегледан је непосредно пре полетања и установљено је да у потпуности исправан. Увиђај и даље траје, а присуствује му и дежурни тужилац.
Нова.рс/Андреј Млакар

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa