Инфо

13. март 2018.13. мар 2018.
Ноћ музеја 19. маја

Ноћ музеја 19. маја

БЕОГРАД - Традиционална манифестација Ноћ музеја ове године ће, 15. пут, бити одржана 19. маја, а програмска тема овогодишње Ноћи музеја носи назив "Победе и победници".
Осим тога што ће бити обележен крај Првог светског рата, овогодишња манифестација има за циљ да обележи и неке личне, интимније и хумане победе у животу, уметности, просветитељству, култури, науци, у свему што чини свет око нас садржајнијим, важнијим и вреднијим.
Наредна Ноћ музеја омогућиће да се кроз промишљање сопствених малих или великих победа које чине живот истакну и друге прогресивне идеје, обоји сивило свакодневнице, пружи шанса живописним људима и догађајима који су обележили историју и још једном покаже да култура може да победи, изјавила је директорка и оснивач ове манифестације Ана Петровић.

Ноћ музеја представља јединствен културни спектакл у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд.

Прва Ноћ музеја, одржана у пет београдских музеја и галерија, успела је да анимира више од 4.000 посетилаца, да би за 14 година тај број нарастао на невероватних 500.000 улазака у музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије.

У Европској Ноћи музеја прошле године учествовало је више од 3.000 музеја у 30 држава.
rtv.rs

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa