Инфо

(1. октобар 2020.)

Потписани уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње

Потписани уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње
У Градској управи града Шапца, данас су уручени Уговори о финансирању трошкова вантелесне оплодње. Четири пара која су ове године аплицирала на конкурс, потписала су решења која су им уручили Др Јован Ћирић, председник Савета за здравље и Татјана Марковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

На годишњем нивоу, Град за трошкове вантелесне оплодње издваја 3 милиона динара, а од почетка ове године, на овај начин рођене су 4 бебе.

С обзиром да трошкови износе око 300.000 динара, 10 парова je у прилици да добије средства. Ове године је због ковида мање парова него претходних.

- Данас је настављена лепа традиција. Савет за здравље и Град Шабац четврту годину заредом за наше суграђане издвајају средства за финансирање вантелесне оплодње. Четири пара, којима су уручена решења, имају могућност да постану родитељи, а ми се надамо да ћемо добити лепе вести, истакао је др Ћирић.

Остварити се као родитељ, за многе је највећи животни сан.
- За мене и мог супруга, ово је велика подршка и помоћ. Обоје смо веома узбуђени. Већ сам остварена као мајка, али супруг и ја желимо још једну бебу, каже Радмила Вуковић која има 42 године и сина од 25.

Према речима Татјане Марковић, помоћи некоме да се оствари као родитељ, најлепши је део посла који обавља.
- Град Шабац на најразличитије начине помаже људима у разним областима, али ово је заиста посебно. Током ове године добили смо четири бебе, чиме је остварено све чему смо се надали. Када смо чули да је рођена прва беба, толико смо били радосни као да је то принова коју ћемо добити у сопственим породицама. До сада је Град финансирао више од 30 парова у претходне 3 генерације. Верујемо да ће се наставити добар тренд и да ће парови који су добили дете вантелесном оплодњом бити инспирација свима који се двоуме. Само када покуцамо, врата се отварају, поручује Марковићева.

Најновији број

22. октобар 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa