Инфо

29. октобар 2020.29. окт 2020.
Изузетно нестабилна епидемиолошка ситуација у Шапцу

Изузетно нестабилна епидемиолошка ситуација у Шапцу

На данашњој конференцији за новинаре у Дуњића кући, градоначелник Шапца др Александар Пајић и лекари из Дома здравља, ОБ Шабац и ЗЗЈЗ оценили су да је епидемиолошка ситуација у Шапцу изузетно нестабилна.

Према последњем извештају ЗЗЈЗ Шабац, у Мачванском округу 49 лица позитивно је на ковид-19, од којих је 28 у Шапцу. Број активно оболелих је 123.
- Ситуација је нестабилна са тенденцијом свакодневног раста. Кључна је примена заштитних мера, поручио је др Игор Драгичевић.

На Инфективном одељењу ОБ Шабац хоспитализовано је 12 пацијената са упалом плућа.
- Јуче смо имали 2 отпуста, али и 2 пријема. Такође, 12 имали смо 12 прегледа у амбуланти Инфективног одељења, истакао је др Дејан Милошевић.
Четворо здравствених радника у ОБ позитивно је на ковид-19.

У ковид амбуланти јуче је прегледано 135 пацијената. Од тога, 98 првих и 37 контролних прегледа.
- Јуче је урађено 43 PCR теста и 22 серолошка. У Дому здравља имамо 2 позитивна здравствена радника са лакшом клиничком сликом. Они се налазе у кућној изолацији.

- Данас имамо највећи број ковид позитивних у последње време. У овој изазовној ситуацији добро је то што хоспитализовани пацијенти имају лакшу клиничку слику. Око 400 контаката је у изолацији и заиста молим све наше суграђане да се стриктно придржавају прописаних мера заштите, јер то је једини начин да из изађемо из ове ситуације. Појачан је рад Санитарне инспекције и Комуналне полициије. Власници трговинских и угоститељских објеката морају се придржавати препорученог радног времена и мера заштите. Молим све суграђане да схвате озбиљност ситуације, веома смо близу увођења ванредне ситуације, апеловао је градоначелник Пајић.

Сутра ће бити одржан састанак Штаба за ванредне ситације града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa