Инфо

30. октобар 2020.30. окт 2020.
Донација 100.000 сребрних маски ђацима првацима

Донација 100.000 сребрних маски ђацима првацима

Пакете, који укључују "Сребрну маску" - баријерну маску са интегрисаним јонима сребра и зеолитом и гелове за суво прање руку са јонима сребра, као заштиту од патогених организама, добиће 64.175 првака из 1.263 основне школе у 17 школских округа широм Србије, прецизирано је у саопштењу.

Национална директорка Фондације "Новак Ђоковић", Маја Кремић, уручила је први контигент здравственог пакета у београдском школском округу и ђацима првацима основне школе "Дринка Павловић" донирала "Сребрне маске" и гелове за суво прање руку, а у оквиру хуманитарног пројекта "Нано борци – подршка образовном систему Републике Србије".

Она је казала да је фондација одлучила да поделом маски помогне ђацима првацима, који су ову школску годину започели у другачијим околностима него претходне генерације.

"Ове маске су обогаћене сребрним јонима који имају антимикробна својства, те се на тај начин истиче побољшан вид заштите здравља. Кроз овај пројекат желимо да пружимо подршку образовном систему, али и родитељима за које ово представља значајан ударац на буџет", истакла је Кремић.

Директорка маркетинга у "Колоида" Ема Гочевић казала је да су заједничком одлуком те компаније са "Галеника фармацијом", обезбеђени пакети за заштиту здравља, пре свега за најмлађе чланове друштва.

Наведено је и да су "Галеника фармација" и компанија "Колоид", уз подршку ПКС, развили нови, побољшани вид заштите и креирали самочистоћу "Сребрну маску" – производ обогаћен сребрним јонима и зеолитом, који су поуздана природна заштита од патогених микроорганизама.

Како је објашњено, јони сребра и зеолит су ултразвучном јонизацијом интегрисани у трослојну баријерну тканину и имају јако својство неутрализације патогених микроорганизама.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa