Инфо

19. новембар 2020.19. нов 2020.
Мали: Сутра исплата једнократне помоћи запосленима у здравству

Мали: Сутра исплата једнократне помоћи запосленима у здравству

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће сутра бити уплаћено по 10.000 динара на име једнократне новчане подршке за запослене у здравству, и да је за те сврхе из буџета издвојено 1,55 милијарди динара, односно око 13 милиона евра, саопштило је данас то Министарство.

"Здравствени радници који су запослени у самом здравственом систему, војноздравственим установама, здравственим радницима запосленим у Министарству унутрашњих послова као и здравственим радницима који раде у установама социјалне службе чији се рад финансира средствима из буџета добиће једнократну помоћ", рекао је Мали.
Додао је да "само у ужем здравственом систему ради 120.000 људи, док их је заједно са запосленима у осталим службама око 130.000.

Новац ће, према његовим речима, добити и немедицинско особље које ради у здравственом систему, "јер је и њихова подршка у овој заједничкој борби неупитна, од возача у хитној помоћи, па до чистачица којима је вишеструко увећан обим посла" .

Он је прецизирао да ће новац добити и медицински радници како у ковид тако и у нековид режиму, као и да ту није било дилеме, јер су и они ван ковид система оптерећени због већег броја пацијената које морају да приме јер су им колеге ангажоване на другим пословима.

Beta

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa