Инфо

21. новембар 2020.21. нов 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Унија СПРС: Образовање не занима власти, све више заражених наставника

Унија синдиката просветних радника Србије (СПРС) оценила је да актуелне власти образовање "не интересује", зато што је одбијен предлог синдиката да се школски распуст продужи на недељу дана и да просветари са хроничним болестима пређу у онлајн учионице.

У саопштењу те организације наводи се да се директори образовних установа жале да им је "све теже да организују рад", јер нема ко да мења васпитаче, наставнике и остале запослене заражене корона вируса.

"Деца се не тестирају и појма немамо колико их је болесних, али поуздано знамо да их је много. Наставника је у школама све мање јер су или ковид-позитивни или у изолацији због чланова породице. Појма немамо о броју јер се подаци не објављују", додају у Унији СПРС.

Овај синдикат указује и да Кризни штаб за сузбијање ЦОВИД-19 шаље "дезоријентисане сигнале" и да њему 110.000 наставника и 25.000 васпитача "не значе ама баш ништа".

Унија СПРС је позвало родитеље да помогну просветном систему тако што неће слати децу са симптомима корона вируса на наставу, прославе или тренинге.

"У школу се данас улази са зебњом, али не због неозбиљности наставника, васпитача и ученика, већ због дезоријентисаних сигнала Кризног штаба чија је сулуда стратегија 'Ако преживимо до сутра, видећемо шта даље'", закључује се у саопштењу.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa