Инфо

24. новембар 2020.24. нов 2020.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Пријем за Луку Петровића

Иза младог Луке Петровића, ученика друге године Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ је више од 40 такмичења, али траг последњег великог достигнућа надвладао је сва претходна признања. Млади Шапчанин освојио је другу награду на фестивалу гитаре "Алирио Диаз" где је наступило 120 учесника из целог света. Тим поводом, за добитника високог признања, уприличен је пријем у Градској кући.

Сваки од учесника посла је по пет композиција, јер епидемиолошка ситуација није дозволила да такмичење буде приређено уживо, а о најуспешнијим одлучивао је жири. Додељена је само једна, прва, једна друга и једна трећа награда.

-Ово је најјаче такмичење на којем сам учествовао. Изузетни уметници су се одлучили да искажу свој дар, јер је реч о престижном фестивалу. Велике заслуге за успех има мој професор Стеван Јовић. Свирам од девете године, када сам уписао Музичку школу, из Америке се он вратио у Шабац. Првобитни план је био да се упишем код другог прфесора, али није било места, међутим од првог часа ме је професор Јовић разумео, схватио мој музички пут, увек је уз мене, на сваком такмичењу и без његовог труда не би било ни резултата. После средње школе желим да упишем Музичку академију у Новом Саду, потом и мастер уколико се укаже прилика, да свирам, наступам, а такође и касније преносим знање другима – рекао је млади уметник из Шапца Лука Петровић.

фото: Глас Подриња


Освајача друге награде на престижном такмичењу, његову мајку у Градској кући угостили су градоначелник Шапца др Александар Пајић и градски већник Бојан Дамњановић.

-Град Шабац ће увек подржавати младе и талентоване људе. Ово је велики успех за Луку, Музичку школу, али и наш град. Желим да покажем како ће сви млади, амбициозни који имају велике циљеве и спремни су да вредно раде на њиховом остварењу бити подржани од стране Града. Поред стипендија за младе таленте, постоји начина да се одужимо знаменитим Шапчанима за које сам уверен да ће оставити траг у исторји Шапца. Сигуран сам да са овим младим људима треба радити и бити свакодневна подршка да би они истрајали на свом животном путу – рекао је др Александар Пајић.

Најновији број

14. јануар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa