Инфо

24. новембар 2020.24. нов 2020.
Атеисти Србије: Наш једини налогодавац су Устав и закони Србије

Атеисти Србије: Наш једини налогодавац су Устав и закони Србије

Удружење Атеисти Србије саопштило је данас да немају никакве политичке налогодавце за своје деловање и да су им једини налогодавци Устав и закони Србије.

"Ако бисмо желели да се поиграмо појмовима, онда бисмо евентуално Устав и законе, морал и поштење могли назвати нашим налогодавцима. Одсуство поштовања Устава и закона и одсуство морала и поштења, доводе до злоупотреба, попут ове којој смо сведочили претходних дана", наводе Атеисти Србије поводом учешћа припадника Војске Србије на сахрани патријарха Иринеја.

Они тврде да нису нападали Војску Србије или њене припаднике, већ су желели да их заштите од злоупотребе, "која је извесно, очигледно и брутално извршена одлуком господина Стефановића да буду ангажовани на сахрани".

Министар одбране Небојша Стефановић је јуче одбацио тврдње појединих организација да припадници Војске Србије нису смели да буду ангажовани приликом сахране патријарха Иринеја и додао да те тврдње показују колико се мало њихови аутори разумеју у повезаност војске и народа.

"Готово је сувишно коментарисати данашње нападе на припаднике војске који су формирали почасне шпалире и пренели ковчег са земним остацима његове светости. Они показују колико мало аутори овог текста разумеју повезаност војске и народа, баш као и сами политички налогодавци ових напада на војску и Српску православну цркву", навео је Стефановић у писаној изјави.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa