Инфо

27. новембар 2020.27. нов 2020.
Пословна идеја шабачког Caritasa за „Авлију одрживог развоја“ оцењена најбољом на међународном конкурсу
Саопштење за јавност

Пословна идеја шабачког Caritasa за „Авлију одрживог развоја“ оцењена најбољом на међународном конкурсу

Пословна идеја „Авлије одрживог развоја“ проглашена је најбољом од стране међународног жирија у оквиру пројекта Finance4SocialChange, намењеног развоју социјалне економије у Дунавском региону. Захваљујући овом великом успеху, који бележимо на Европски дан социјалних предузећа, Kаритас Шабац учествоваће у финалу пројекта, које ће се у марту одржати у Будимпешти.

На овом конкурсу своје друштвено утицајне пословне идеје представила су социјална предузећа из Аустрије, Мађарске, Немачке, Словачке, Румуније, Хрватске, Словеније, Молдавије, Бугарске и Србије.

Током 20 година преданог рада на остварењу своје визије Caritas Šabac је, осим пружања услуга социјалне заштите, развио и свој модел социјалне економије и створио могућност за запошљавање људи из угрожених група. Данас имамо два социјална предузећа - Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Социјална Синергија у Шапцу и Авлију одрживог развоја у Богатићу.

Иновативни елемент је комбинација услуга социјалне заштите и социјалног предузетништва кроз развијање вештина корисника услуга и успостављање њихове самосталности и способности за запошљавање. Због иновативности и посвећеног рада на остварењу своје мисије препознати смо као један од најбољих примера социјалних предузећа у Србији и региону, о чему сведочи и најновији успех нашег тима.




Шабац, 27.11.2020. Caritas Šabac

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa