Инфо

2. децембар 2020.2. дец 2020.
"Глас Подриња" осуђује ометање колега "ТВ Прва"

"Глас Подриња" осуђује ометање колега "ТВ Прва"

"Глас Подриња" најоштрије осуђује ометање током уживо укључења колега са ТВ Прве из Шапца, као што је и раније осуђивала све нападе на медијске раднике које грађани или политичари нападају или спречавају да раде свој посао.

Екипа телевизије Прва отишла је јутрос испред кафане „Луна“ где се у ноћи између петка и суботе догодило хапшење неколико особа због сумње да су приморавали жене на проституцију. Док је репортерка из Шапца са лица места изнела нове појединости о случају у програм је упао случајни пролазник који је кренуо да добацује и псује новинарку ТВ Прве.

Независно удружење новинара Србије позвало је грађане да не ометају новинаре у обављању њиховог посла јер новинари и медији су ту превенствено за и због грађана, како би им прижили информације о темама које су од јавног интереса. „Политичаре и носиоце државних функција позивамо да се уздрже од вређања и вербалних напада на новинаре како би својим примером показали да поштују припаднике ове професије и да су свесни њихове улоге у развијеном демократском друштву каквом Србији тежи да постане“, наводе из НУНС-а.
Они су позвали све колегинице и колеге да пријаве све случајеве напада и притисака на њих којима су изложени услед обављања свог посла. „Наше удружење ће пружити подршку свим новинарима и осталим медијским професионалцима који се придржавају Етичког кодекса новинара Србије“, истичу они.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa