Инфо

21. јануар 2021.21. јан 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Велико интересовање Шапчана за вакцину

Настављена је вакцинација грађана Шапца кинеском вакцином "Синофарм" и данас је у прва три сата вакцинисано нешто више од 300 људи. Јуче, током првог дана вакцинације вакцине је примио 491 грађанин. Вакцинација се обавља у сали Економске школе.

Фото: Глас Подриња


-Интересовање је велико. Јуче смо вакцинисали све који су били заинтересовани. Гужва је велика. Јутрос смо и пре отварању пункта затекли велики број људи који су похрлили да се вакцинишу. Апелујемо да што више грађана дође на вакцинацију, јер је то једина мера у борби против Ковида 19. Прекјуче смо добили 1.860 доза, а јутрос још 1.560. Има довољно вакцина и кадар је спреман. Појачали смо тимове. Јуче је радило шест лекара и 12 медицинских сестара, данас ради седам лекара и 14 медицинских сестара. Повећаваћемо још тај број уколико буде било потребно, рекла је директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" др Јасмина Станковић.

Фото: Глас Подриња


Грађани се за вакцинацију могу пријавити и они ће имати предност, али и други који су заинтересовани, а не пријаве се могу да дођу до сале Економске школе. Вакцинација се обавља од 8.00 часова ујутру.

Данас је вакцину примио и директор Ветеринарског специјалистичког института Шабац др Никола Милутиновић. ВСИ од почетка епидемија обавља велики део посла тестирајући узорке узете у Дому здравља и Заводу за јавно здравље. Директор је навео да су јуче и данас вакцинисани сви њихови запослени.

Фото:Глас Подриња


-Сматрамо да је то наша дужност и обавеза. Ми смо већ 11 месеци укључени у борбу против Ковида. Мукотрпно смо радили све ово време, без дана паузе. Све ПЦР анализе смо издавали у истом дану, а то је доста помогло здравственом систему. Држава је одговорна према свим својим грађанима. Обезбедила је и довољан број тестова и довољно заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Радује мешто овде видим да се људи масовно вакцинишу. Обезбеђен је и довољан број вакцина. Нажалост, биле су потребне болничке постеље, респиратори, кисеоничка места. Свега тога смо имали, за разлику од неких много богатијих држава. Ружно је што неки медији уносе забуну код народа, да ли ваља нека вакцина или не, да ли се треба вакцинисати или не треба. Можемо да бирамо, или да се вакцинишемо и наставимо да живимо нормално као раније или да се не вакцинишемо и живимо у страху и сигурно у једном тренутку да будемо заражени, па како ко прође. Апелујем на грађане да дођу на вакцинацију у што већем броју и да лето дочекамо здрави и вратимо се уобичајеним активностима, рекао је Никола Милутиновић.

Фото: Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa