Инфо

23. јануар 2021.23. јан 2021.
Бета

Бета

Повереница: Од наших реакција зависи хоће ли друге жене решити да проговоре

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kazala je danas da je spremnost nekoliko mladih žena da progovore o ličnim tragedijama u vidu silovanja i seksualnog uznemiravanja, "stavila celo društvo pred veliki ispit zrelosti", kao i da će od reakcije javnosti zavisiti da li će se i druge žene rešiti da progovore.

Ona je gostujući na RTS-u ocenila da je zadatak čitavog društva da stvori atmosferu u kojoj se "žrtva bilo kakvog vida nasilja neće plašiti da ga prijavi".


"Nema mesta nikakvoj relativizaciji ili trivijalizaciji njihovih ličnih tragedija, koje smo imali prilike da vidimo i sada već prelaska i pada na ovom drugom kolkvijumu gde su već počele neke dnevne novine da izveštavaju iznoseći nedopustive detalje iz njihovih iskaza", dodala je Janković.

Prema njenim rečima, u javnost se iznosi ono što je pitanje da li su ove devojke htele i raspravlja o detaljima, dodajući da je tu "i karikatura na koju sam juče upozorila koja je u nedeljniku NIN, jer se stavlja u vezu nečija lična trauma sa humorom". "Nema mesta ni humoru ni sarkazmu, niti ima mesta stavljanju u bilo kakav kontekst politike", rekla je Janković.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa