Инфо

24. фебруар 2021.24. феб 2021.
Део опозиције одлучио да више не бојкотује медије блиске властима

Део опозиције одлучио да више не бојкотује медије блиске властима

Представници дела опозиционих странака одлучили су, на састанку одржаном у Социјалдемократској странци, да одустану од бојкота, како су навели, "режимских медија" и закључили да је неопходно да се градјанима обрате и тим путем.

"Позивамо целокупну опозицију да до краја кампање користимо сваки могући простор у ком се можемо обратити грађанима и да у околностима у којима су медији под контролом режима, учинимо све што је у нашој моћи да не дозволимо да због тога и обавештеност грађана буде и надаље под контролом", наводи се у саопштењу.

Те странке су додале да је услов за појављивање у медијима блиским власти јасно поштовање права на ауторизацију и преношење изјава у целости, а што се тиче телевизијских емисија, саговорници релевантни за тему емисије, а не представници естраде.

"Подвлачимо да улазак у режимске медије ни на који начин није легитимизовање тих медија, већ искључиво борба свим средствима за то да истина додје до грађана. Нема дијалога у друштву, ни могућности било какве промене док се опозиција обраћа само својим бирачима, допуштајући да највећи део наших грађана буде изложен само реалности коју креира режимска пропаганда", додаје се.

На састанку је одлучено да се настави дијалог са руководством РТС-а и да се инсистира на отварању што већег простора за опозицију на јавном сервису.

"Констатовано је да се друге странке опозиције, које не учествују на овим разговорима, нажалост, ни овај пут нису одазвале позиву да заједно радимо на усаглашавању јединствене платформе за преговоре о изборним условима", додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa