Инфо

26. фебруар 2021.26. феб 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Одговор Мама Шапца градоначелнику

Поштовани градоначелниче,

Радује нас што препознајете озбиљност ситуације у којој се налазимо и што сте спремни да се укључите у активну борбу за решавање проблема индустријског загађења у нашем граду.

Уколико је могуће да састанак буде јаван и отворен за медије, и да на састанку буде вођен записник, потврђујемо долазак у понедељак 1.3.2021. године.

Такође, надамо се да ћете по хитном поступку покренути истрагу о најновијој еколошкој катастрофи коју нам је претходних дана приредила компанија Еликсир. Прекорачење емисија штетних материја је било евидентно на светски познатим сајтовима за мониторинг квалитета ваздуха. Али и без података свима који имају очи и нос је било јасно одакле је та киселина коју смо удисали дошла у ваздух. У потпуности се слажемо да индустријски загађивачи морају бити строго контролисани, али то је ипак у нашем граду нажалост далеко од реалности.

Са надом да ћете већ у току данашњег дана покренути одговарајуће поступке који су у Вашој надлежности а укључују између осталог, Ваше ангажовање око хитних независних мерења и, у крајњој линији, тужбе поменутој фабрици у име града и приморавања исте да обустави производњу до даљњег.

Још једном хвала на позиву и надамо се конструктивном разговору.

Маме Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa