Инфо

5. март 2021.5. мар 2021.
pixabay

pixabay

Савић: Ситуација крајње неповољна, пацијенти оболели и након друге дозе вакцине

Заменик директора Клиничко болничког центра "Драгиша Мишовић" Предрага Савић изјавио је данас да се епидемилошла ситуација погоршава, тако да је крајње неповољна, наводећи да су у тој болници смештена 172 пацијента, од тога 11 деце и осам трудница на ковид гинекологији.


"У току 24 часа је било 19 пријема и остали смо практично са само три слободна места. Јако смо напети, 64 пацијента су у јединици интензивног лечања", рекао је Савић за Радио телевизију Србије (РТС).


Он је, говорећи овом таласу короне, указао да је клиничка слика доста тежа, прогресија упале плућа је много бржа него у протеклим таласима.


На питање шта очекује од данашњег састанка Кризног штаба против короне, он је навео да се нада да су грађаси схватили "ако се сами не чувамо ни вакцине нас неће сачувати".


"Мислим да су се градјани опустили, доста пацијената је након прве чак и друге дозе вакцине оболело, значи нису се испоштовале стандардне процедуре да људи наставе да воде бригу о себи и након ревакцинације", упозорио је Савић.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa