Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Испраћај Петра Фајфрића у вечност

Велики шабачки рукометаш, рукометни тренер и спортски радник Петар Фајрфрић испраћен је у вечност комеморативним скупом у организацији Женског рукометног клуба "Медицинар" чији је био члан управе до последњег дана.

-Био нам је много више од тренера и некога ко нас је учио рукомету, а толико тога смо о овом спорту научили од њега. Био је наш пријатељ, наше раме за плакање када је требало и та тежина која остаје после одласка такве линости која је уткала себе у наше животе, није описива речима - рекао је тренер Металопластике Веселин Вуковић.

фото: Глас Подриња


Фајфрић је дошао у Металопластику 1974. године, дошао је олимпијски победник у редове друголигаша. Одмах је тим ушао у Прву савезну лигу, а знање и искуство које је донело отпочело је грађење моћне Металопластике која ће 80-их бити синоним за рукомет у Европи.

-Мислио сам да је чика Пера вечан и још то сматрам. Знам да нас велики људи, громаде не напуштају, они се само мало склоне, буду невидљиви, али бдију над нама и ту су. Знам да је Пера са нама и вечно ћу бити захвалан за све што је учинио за моју, његову, нашу Металопластику - истакао је физиотерапеут Металопластике Бранко Мркоњић.

Од новог буђења Медицинара Фајфрић је био саставни део руководство које је тим водило од трећег ранга до титуле шампиона Србије, остављајући неизбрисив траг у овом жеснком рукометном клубу.

-Нема утакмице коју је пропустио, не само у Шапцу, него и у најдаљим дестинацијама. Рукомет је обожавао и није било превеликих раздаљина да се погледа нека утакмица. Био је чудо од човека, невероватно зналац, велики човек - нагласио је Бојан Радукић, председник ЖРК "Медицинар".

Телеграмима су се од Петра Фајфрића опростили чланови златне генерације са Олимпијских игара у Минхену 1972, Олимпијски комитет Србије, познати спортски радник, истичући тај спој ведрине, оптимизма, рукометних знања и људских квалитета које је свима знани чика Пера има.

Сахрањен је на Новом гробљу на Летњиковцу.

Фајфрић је рођен 1942. године у Беркасову код Шида. Када је имао 14 година доселио се у Шабац где је похађао Пољопривредну школу, а потом је студије наставио у Земуну, на Пољопривредном факултету где је стекао звање инжењера агрономије. Још у Шапцу је играо рукомет за своју школу, а клупску каријеру започиње у Младости из Земуна, наставља у Црвеној Звезди, а потом у Црвенки где осваја титулу шампиона Југославије. Репрезентативац је од 1964. године.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa