Инфо

17. април 2021.17. апр 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Промоција спорта, вештине и потенцијала Цера

Трка са препрекама, све популарнији је вид спортске активности који комбинује брзину, спретност и снагу. Ове суботе, заинтересовани да провере своје могућности и истовремено компарирају себе са другима по физичкој снази, наступили су на планини Цер, у првој OCR трци коју је организовало Удружење грађана „Церска битка“ уз подршку Туристичке организације Шапца, односно Града Шапца.

Кроз такмичење организатор је желео да подсети на историјски значај планине попришта велике битке из Првог светског рата, али и да планину популаризује као туристичку дестинацију, односно укаже на здравствене предности физичке активности у природи, нагласио је Иван Пајтић из удружења "Церска битка".

-Стаза почиње са шабачке стране, потом учеснике води до манастира Радовашница где је био полигон, потом је уследио успон кроз обронак и ту је циљно место. Трку обезбеђује више од педесет судија. Поносни смо што су се пријавили људи из целе Србије и неколико учесника из Босне и Херцеговине - рекао је Пајтић

Према речинма в. д. директора Турситичке организације Шапца Нађе Глигорић, догађај промовише универзалне вредности и затоје заслужио да буде део календара манифестација које ТОШ подржава.

-Данашња манифестација је једна од нових уврстених у календар манифестација ТОШ-а и данас се одржава по први пут, нажалост без присуства публике, али оно што је важно уз придржавање свих епидемиолошких мера. Оно што је нама најважније, трка промовише планину Цер као изузетан туристички потенцијал нашег краја коју су данас посетили многобројни учесници из свих крајева Србије. Ми као добри домаћини ћемо се потрудити да ова манифестација заживи и постане традиционална, у нади и са жељом да наредне године буде одржана у пуном капацитету - истакла је Нађа Глигорић.

Рекреативни спорт је сигуран пут ка здрављу, а кроз догађаје који окупљају учеснике из целе Србије и иностранства имамо прилику да промовишемо велике потенцијале планине Цер, уверен је градоначелник Шапца.

фото: Глас Подриња


-Леп и свечан догађај, пре свега за оне који воле планину, уживање у природи и адреналинске садржаје и мислим да смо окупили целу Србију, људе из окружења који су подржали манифестацију. Церска битка се налази на туристичкој мапи Града Шапца и сигуран сам да ће она бити све успешнија и знам да организатори, баш због великог интересовања, планирају да у наредним годинама догађај учине вишедневним. Сигуран сам да је ово прави начин да изађемо у природу, дружимо се уз поштовање свих мера здравствене безбедности. Природа је нешто што је прелепо, ми имамо планину Цер, треба да је на прави начин промовишемо, а ово је један од тих начина - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

На стази по различитом тлу, дугој 15 км, више од 500 учесника очекивало је 25 препрека, 12 различитих врста, за чије савладавање су неопходне различите вештине.
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња
  • фото: Глас Подриња

Најновији број

6. мај 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa