Инфо

18. април 2021.18. апр 2021.
Pixabay

Pixabay

Др Тидоровић: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је јутрос да се епидемиолошка ситуација не побољшава динамиком коју су очекивали.

Тиодоровић је за РТС казао да се из ванредне епидемиолошке ситуације прешло у неповољну, и да постоји значајно смањење броја нових случајева заразе ковидом-19.

"Имамо смањење броја првих прегледа и до два, три пута у неким местима. Међутим, још имамо високу цифру оних који фатално заврше", оценио је Тиодоровић.

У Новом Пазару је и даље висок тренд оболевања, рекао је и оценио да су у овом таласу епидемије деца у лошијој ситуацији.

Он је додао да нема нове информације о стању деце која су на болничком лечењу због компликација инфекције корона вирусом.

"Знам да се наше колеге педијатри боре за њихов живот", рекао је Тиодоровић истичући да је углавном реч о деци која су имала урођене предиспозиције.

Говорећи о вакцинацији деце против ковида-19 рекао је да се раде озбиљна истраживања и да би до краја године или мало дуже могла да почне и вакцинација деце.

"'Фајзер' ради на вакцини за децу од седам до 15 година", казао је Тиодоровић.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa