Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
Фото:РТС

Фото:РТС

ПОКС и ДСС формирали коалицију НАДА за будуће изборе

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Демократска странка Србије (ДСС) и 19 удружења и група грађана су потписале коалициони споразум о заједничком наступу на будућим парламентарним изборима. Коалиција ће се звати Национално - демократска алтернатива (НАДА).

Конференцији за новинаре су присуствовали и нестраначке личности које подржавају овај савез странака и удружења и група грађана, академик Матија Бећковић, командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић и песник Благоје Баковић.

Председник ПОКС-а Жика Гојковић рекао је да формирањем ове коалиције шире фронт странака које сматрају да је "краљевина на нелегалан и недемократски начин срушена 1945. године и да је дошло време да се отвори питање облика владавине у Србији, да ли треба да буде република или краљевина".

"Ми нудимо грађанима наду, културу дијалога, јединство око кључних националних питања, а не свађе, сукобе, увреде политичара и страначка препуцавања. Велику пажњу посветићемо ветеранима из ратова деведесетих који морају имати достојанствен живот, као и враћању имовине свима којима је бесправно отета после Другог светског рата. Тражићемо укидање закона о истополним браковима и да држава субвенционише домаће, а не стране компаније", рекао је Гојковић.

Председник ДСС-а Милош Јовановић рекао је да имају и програм и идеје и људе.

"Имамо јасну националну, а у исто време демократску политику и као такви, јасна смо алтернатива постојећој власти. Зато смо се назвали Национално - демократска алтернатива или скраћено НАДА", рекао је Јовановић.

"Удружили смо се око истих циљева и програма и тражимо подршку грађана за њих", навео је Јовановић.
Извор: РТС

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa