Инфо

7. мај 2021.7. мај 2021.
фото: Глас Подриња

фото: Глас Подриња

Међународни турнир у спортском обарању руке

Шабац и Соколски дом биће у недељу, 9. маја, домаћини међународног турнира у обарању руку "Šabac open". На четвртом такмичењу из ове, још увек спортске вештине, са жељом организатора да стекне статус спорта, наступиће најмање стотину ученсника из пет држава.

-Наступају такмаци из: Аустрије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Србије. Пријаве су још у току. Предвиђене су борбе у аматерским категоријама, две тежинске, то је за почетнике, потом јуниорска надметања, три категорије, категорију жена, пет категорија професионалаца, уз борбу шампиона. Нагласио бих да је овогодишњи турнир посебан, јер први пут организујемо категорију особа са инвалидитетом. Предвиђене су и вредне награде - истиче председник Српске уније за обарање руку Милош Зељић.

Српска унија постоји од недавно, Шапчанин Зељић је на челу, а национална организиција је део Међународне организације за обарање руку. Припрема се репрезентација за наступ на Светском купу у Словачкој.

-Желимо да обарање руке афирмишемо као спорт, изместимо га из кафана, подигнемо са нивоа вештине на ниво спорта и пут до тога је афирмација међу младима. Поносан сам што смо једини који организујемо првенства средњих школа у нашем спорту, спортском обарању руку, већ четири године, а у плану је, када се побољша епидемиолошка ситуација, да приредимо и такмичење основаца - додаје Зељић.

-До сада има пријављених око стотину такмичара, верујем да ће их бити још више. Ово је прилика за додатну афирмацију спорта, могу да истакнем да код нас све више девојака наступа и ово није само мушко надметање, у мајурском клубу чији сам ја представник, од двадесет чланова, седам су девојке и то је чињеница која ме радује - нагласио је Никола Јелесић.

Такмичење ће бити организовано уз поштовање свим мера здравствене сигурности, на отвореном терену Соколског дома, а почетак је у недељу, од 13 часова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa