Инфо

12. мај 2021.12. мај 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Честитка начелника МУО поводом рамазанског Бајрама

Поводом рамазанског Бајрама, великог празника свих грађана муслиманске вероисповести, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку Исламској заједници Србије и свим верницима муслиманске вероисповести.

У честитки се каже:

"Поштовани грађани муслиманске вероисповести,
Рамазански Бајрам се слави у свим земљама муслиманског света, а у многим земљама је Државни празник. Ово је један од посебаних месеци у Исламу, који се увек завршава рамазанским Бајрамом. Обавезан је за све пунолетне и здраве муслимане.

Први дан великог празника проводи се увек у кругу породице, која се окупља код најстаријих чланова, други дан се обилазе гробља, те се уједно обележава као Дан шехида – палих бораца. Трећи дан је предвиђен за дружења са пријатељима и познаницима, а у традицији је укорењено да се склапају пријатељства.

Рамазански Бајрам је прилика да у времену пандемије Корона вируса, која дуже од годину дана хара светом, покажемо хуманост и солидарност, а онима којима је потребно пружимо помоћ, сигурност и пажњу.Негујмо заједништво и лепоту различитости за будућност наше заједничке домовине Србије.

Желим вам да рамазански Бајрам проведете у миру, добром здрављу и благостању".
БАЈРАМ ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН !
Кабинет начелника
Владана Красавца
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa