Инфо

12. мај 2021.12. мај 2021.
Pixabay

Pixabay

МУП: Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица


Министарство унутрашњих послова (МУП) саопштило је данас да ће уписати 300 полазника на стручно оспособљавање за ватрогасно-спасилачке послове, као и да конкурс траје до 25. маја 2021. године.


Међу условима је наведено да је кандидат држављанин Србије, да нема мање од 19, а више од 30 година старости до дана закључења конкурса, да има завршено средње образовање, поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом "Ц" категорије.


Право учешћа на конкурсу има и лице које похађа завршну годину средње школе, уз обавезу да најкасније до 01.07.2021. године достави оверену фотокопију дипломе о завршеном средњем образовању.


Право учешћа на конкурсу има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом "Б" категорије, а није положило возачки испит "Ц" категорије, уз обавезу да возачки испит положи у року од 18 месеци од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица.


Детаљи о конкурсу се могу наћи на сајту МУП хттп://њњњ.муп.гов.рс и сајту Центра за основну полицијску обуку хттп://њњњ.цопо.еду.рс.


Извор Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa