Инфо

25. јул 2021.25. јул 2021.
Pixabay

Pixabay

Ружић: Кризни штаб одређују модел наставе

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да ће начин наставе од 1. септембра зависити од препорука Кризног штаба и поручио да без вакцинације на задовољавајућем нивоу можда неће бити могућности да се следећа школска година организује регуларно.

Бранко Ружић је новинарима, током посете деце учесника спортског кампа у Београду, казао да је Министарство спремно за све опције, али да је много боље да се ова школска година почне на регуларан начин и тако и заврши у јуну следеће године.

Модел наставе од 1. септембра ће зависити од оних који су и до сада били референтни у доношењу одлука поводом епидемиолошких мера, здравствени део Кризног штаба ће дати препоруку Кризном штабу након чега ће Влада донети одлуку", појаснио је Ружић.

Нада се, и због просветних радника, али пре свега због деце, због процеса стицања знања, да ће школска година бити организована на регуларан начин.

Међутим, како каже, то ће зависити и од процеса вакцинације у нашој земљи.

Истиче да су Влада Србије, председник Републике, сви актери у ланцу омогућили вакцинацију и обезбедили широку лепезу вакцина, а да ми још увек нисмо дошли на задовољавајући ниво имунизације.

"Без вакцинације, можда, ризикујемо да школска година не почне у складу са регуларним правилима", казао је Ружић.

Још једном је позвао све, а нарочито представнике млађе популације од 17 до 35 година, да се што пре вакцинишу и да на тој начин покажу одговорност према млађима, али и старијима и онима који раде у просветном систему.

Подсетио је да су сви који раде у просветном систему, показали резистентност према коронавирусу.

"Просветни систем је било место где корона није нашла своје утемељење и са тог аспекта ми јесмо спремни, али мислим да је много боље да се ова школска година почне и заврши на регуларан начин. То је важно за процес стицања знања", закључио је Ружић.
РТС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa