Инфо

30. јул 2021.30. јул 2021.
Фото: Глас Подриња: Најава Церског марша

Фото: Глас Подриња: Најава Церског марша

Пријаве за Церски марш до 5. августа

Пријављивање за 12. Церски марш траје до 5. августа. Организатори још једном апелују на све који желе да учествују да се пријаве на профиле Церски марш на друштвеним мрежама или на број телефона 0654374921.

Прошле године Марш је одржан симболично, у складу са епидемијском ситуацијом. Ове године биће у оном формату на који су људи и навикли, а ходочашће дуго 37 километара креће у недељу 15. августа испред црве Светих апостола Петра и Павла. Скуп је, као и раније, у 7.00 часова ујутру на Тргу шабачких жртава.

-Гости ће нам доћи из скоро свих градова у Србији, из Републике Српске у већем броју него раније, а први пут ћемо имати и госте из земље савезнице из Великог рата - Француске. Веће паузе су на 10. километру у школи у Варни, где ће бити и заједнички доручак, затим на 20. километру у Волујцу, такође код школе. После тога ћемо правити чешће али краће паузе. Око 15.00 часова ћемо бити на Крсту, на Церу, где ће нам се прикључити Удружење ветерана. "Ноћни вукови" ће ући на моторима испред нас у Текериш и дочекати нас код споменика. Код споменика ће бити кратак програм и помен церским јунацима. Сав програм ће се одржати у Основној школи "Степа Степановић" у Текеришу, где је и заједнички ручак, навео је председник Управног одбора Удружења грађана "Церски марш" Божидар Катић.

За све учеснике је обезбеђена флашица воде, коју ће током пута допуњавати, доручак, ручак на Текеришу и превоз назад до Шапца.

Добитник овогодишње Церске споменице је градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић.


Овогодишњи Церски марш је посвећен Воји Танкосићу за ког је Катић рекао да је симбол тога како су наши преци изгледали, понашали се и борили за ситне, али и ствари које живот значе.

"Част, храброст и пркос" је слоган који ће ове године пратити учеснике од Шапца до Текериша.

Поред пријаве, за малолетнике је за учешће потребна и сагласност родитеља. Организатори апелују на учеснике да пре и током пута не конзумирају алкохол.
Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa