Инфо

16. октобар 2021.16. окт 2021.
Фото: Глас Подриња /годишња награда „Борис Ковач“ за посебан допринос Шабачком позоришту у сезони 2020/2021

Фото: Глас Подриња /годишња награда „Борис Ковач“ за посебан допринос Шабачком позоришту у сезони 2020/2021

Награда „Борис Ковач“ за Олгу Димитријевић

Уметничко веће Шабачког позоришта које чине глумица Анета Томашевић, глумац Љубиша Баровић и глумац Владимир Милојевић донело је једногласну одлуку да годишња награда „Борис Ковач“ за посебан допринос Шабачком позоришту у сезони 2020/2021 буде додељена Олги Димитријевић за текст и режију представе „Радио Шабац“.

„У времену када су се отуђеност, усамљеност и страх, као последице глобалне пошасти надвиле као претња над свима нама, више него лековито је подсетити се оних светлих тренутака из не тако давне прошлости у којима су солидарност, заједништво, брига за ближњег и боље сутра били нешто што се подразумевало. Кроз причу о оснивању, развоју и златним данима колектива који је многима и данас једна од првих асоцијација када се помене град Шабац, Олга Димитријевић је успела да дотакне теме које се тичу, не само локалне заједнице, већ имају много шири, универзални значај. Учешће представе „Радио Шабац“ на Стеријином позорју и награда за најбољи текст савремене драме Олги Димитријевић само су потврда више да је искорак Шабачког позоришта на поље документарног био више него успешан“, наводи се у образложењу награде.

-Сматрам да је награда долази као потврда да смо имали веома леп радни процес у Позоришту и направили представу која нам је и друштвено-политички релевантна, али и емотивно - истакла је Олга Димитријевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa