Инфо

18. октобар 2021.18. окт 2021.
Фото: Глас Подриња / Центар за родитеље у Шапцу у вртићу "Бајка"

Фото: Глас Подриња / Центар за родитеље у Шапцу у вртићу "Бајка"

Новак Ђоковић Фондација и The Human Safety Net отворили Центар за родитеље у Шапцу

У оквиру програма „Подршка, НЕ перфекција“ Новак Ђоковић Фондација у Шапцу отворила је Центар за родитеље при Предшколској установи „Наше дете“ у вртићу "Бајка". Ово је један од планираних 15 центара за родитеље у којима ће се одржавати ПНП радионице вођене од стране едукатора представљају јединствен пројекат у Србији који се реализује по први пут.

-Од 2017. године из циклуса у циклус смо добијали поршку родитеља и све ово је резултат другачије врсте едукације. Наша подршка породици се заснива на програмима који омогућава родитељима да у послу који је најтежи на свету буду бољи. Када пођемо од премисе да је родитељима подршка потребна не да буду најбољи и да буду перфектни, већ да се сналазе у животним ситуацијама, онда то нама значи у нашем раду. Наравно, све то се манифестује и на децу која похађају вртиће – појаснила је Јасмина Вулетић у име ПУ „Наше дете“.
Фото: Глас Подриња

Циљ програма је да се родитељи и старатељи деце узраста до шест година додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци и створили мрежу међусобне подршке и разумевања.

-Кроз програм „Подршка, НЕ перфекција“ Новак Ђоковић Фондација од 2017. године са успехом помаже све већем броју породица широм Србије у чему се посебно истиче улога радионица које доприносе отварању центара попут овог у Шапцу. Оне представљају место где се заједнички гаје праве вредности попут искрености, поштовања, људске топлине у духу подршке и саосећања. Срећни смо да константујемо да је данашњи повод потврда да смо заједно на правом путу – нагласила је Смиљана Грујић главна програмска директорка менаџерка Новак Ђоковић Фондације и додала ће родитељима бити подршка и стручна лица из локалних заједница.

-У Центру у Шапцу у наредне две године биће реализован програм са десет различитих радионица и тема. Неке од њих су интеракција између деце, начини комуникације, емоције, како реаговати у одређеним ситуацијама и многе друге. Кроз програм до сада је прошло више од 2.000 родитеља, а The Human Safety Net је подржао 1.000 родитеља. У европском часопису за развојну психологију је објављена евалуација досадашњег програма где се види да родитељи мењају своје васпитне праксе, а то је свакако добра вест за нас.
Фото: Глас Подриња / Подршка родитељима и деци

Средства за програм су обезбеђена у пројекту „Прошири утицај“ као иновативне вишегодишње стратегије The Human Safety Neta у домену ширења друштвеног утицаја на најугроженије породице и одговорне предузетнике.

-Кроз инцијативу Generalija, The Human Safety Net, већ три године подржавамо рад нашег партнера Новак Ђоковић Фондације. Додатна средства омогућиће нам да кроз Центре за родитеље дамо подршку већем броју родитеља и старатеља широм земер, пружимо им стручну помоћ, али и место где ће моћи да резмене искуства и изазове са којима се свакодневно сусрећу. Верујем да ћемо едукацијом и оснаживањем родитеља и старатеља деци обезбедити срећније одрастање и боље шансе за будућност- нагласила је Јелена Бикар директор координатор за животна осигурања Генерали Осигурања Србија.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa