Инфо

28. новембар 2021.28. нов 2021.
Начелник МУО, Владан Красавац

Начелник МУО, Владан Красавац

Начелник МУО: Честитка поводом Хануке

Поводом великог јеврејског празника Хануке, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац упутио је честитку jеврејском народу, рабину Исаку Асиелу, председнику Савеза јеврејских општина Србије Роберту Сабадошу и припадницима jеврејске заједнице у Србији.

У честитки се каже:


"Широм света са сумраком почиње Јеврејски празник Ханука, празник слободе и светлости,који се прославља осам дана и ноћи.То је прослава јеврејског националног преживљавања и успостављања верских слобода. Један је од најрадоснијих празника, симбол наде и чуда,вере у боље сутра. Паљење свећица у свећњаку централни је чин прославе Хануке, посебно за децу, којима се на овај празник дарују поклони. Обележава се у време када се свет суочава са опаком болешћу која је однела велики број људских живота,па су снага и вера потребни да се сви заједно изборимо са овим злом које је задесило читаву планету.Чувајући сећање на своју веру и традицију јеврејски народ је одолевао бројним недаћама и изналазио пут ка бољој и сигурној будућности.

Јеврејском народу и свим припадницима Јеврејске заједнице у Републици Србији желим да свој празник прославе у миру, добром здрављу, срећи, благостању и са својим најмилијима, уз топлину и светлост ханука свећица.

Ханука на радост!
Време свећица на радост!

Владан Красавац,
начелник Мачванског управног округа

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa