Инфо

7. децембар 2021.7. дец 2021.
фото: Агенција Бета

фото: Агенција Бета

Насловне стране за уторак, 7. децембар

Београдски дневници на насловним странама за уторак, 7. децембар 2021. године пишу о грађанским протестима, корона вирусу и отварању платформе за вештачку интелигенцију у Крагујевцу.

БЛИЦ - О мутацијама короне "Спрема се ефикасна вакцина против свих сојева". О опозицији и грађанским протестима "'Не давимо Београд' се оградио од Зеленовића". Лист пише да је шанса за празничну зимску идилу већа него претходних година "Снег креће пре Нове године".

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - Централна тема су протести широм Србије, уз оцену да међу организаторима протеста постоји раздор "'Гости' хоће да преотму блокаде". О отварању платформе за вештачку интелигенцију "Моћна помоћ здравству и пољопривреди".

ДАНАС - Лист оцењује да је министар унутрашњих послова Александар Вулин повлачењем полиције са протеста прекршио закон "Режим повукао полицију да би дошло до инцидената". О томе да студије за Рио Тинто ради институт "Черни" који је однедавно у власништву фирме блиске СНС-у Миленијум тим "Власт жели послушну струку и науку".

НОВА - Лист преноси оцене правника о томе да је председник Србије преузео све три гране власти "Вучић отео државу, сад пише и законе". О наставку протеста "Нема подела и осипања, у суботу опет блокада". О оставкама у управном одбору најважније филмске институције "Јелена Триван уништила Филмски центар Србије".

ПОЛИТИКА - О отварању прве националне платформе за развој вештачке интелигенције "Србија са супер рачунаром у првих 26 земаља света". Већи део од 18 милијарди државних субвенција из буџета за 2022. годину по наводима листа иде железници "Железнице успориле са реформом и нижу губитке".
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa