Инфо

7. децембар 2021.7. дец 2021.
Састанак у Лозници

Састанак у Лозници

Подршка редовном електроснабдевању на територији МУО

У понедељак 06. децембра 2021. године, у Градској управи града Лознице, са почетком у 12:00 часова, одржан је радни састанак на тему организације подршке у обезбеђењу редовног електроснабдевања на територији Мачванског управног округа, са акцентом на град Лозницу и општине Крупањ и Мали Зворник.

Домаћин састанка био је градоначелник Видоје Петровић са сарадницима. Присуствовали су Живко Бабовић, помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а, Зоран Јевтић,председник општине Мали Зворник, Весна Марјановић, заменик председника општине Крупањ, Иван Спајић, в.д.начелник Сектора за ванредне ситуације Мачванског управног округа са сарадницима, представници ловачких удружења са подручја Лознице, Крупња и Малог Зворника и одговорни из ЈП"Србијашуме". У раду састанка учествовао је и Владан Красавац начелник Управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације.

Тема састанка је укључивање добровољних ватрогасних друштава,ловачких удружења и других структура као испомоћ и подршка редовним службама у превентивним и оперативним активностима уклањања и рашчишћавања простора око дистрибутивне мреже ради обезбеђивања поузданог и непрекидног снабдевања електричном енергијом у зимском периоду на целокупној територији локалне самоуправе.

Непосредан повод за одржавање састанка је обилазак 55 јединица локалне самоуправе током фебруара, марта и априла месеца ове године, на којима су идентификовани проблеми у вези елементарних непогода и других опасности са акцентом на зимску сезону и проблеме обезбеђивања непрекидног напајања електричном енергијом углавном удаљених и тешко приступачних терена, где су ранијих година у зимском периоду услед непогода постојали прекиди електроснабдевања.

У Мачванском управно округу, препознате су Лозница, Крупањ и Мали Зворник, као локалне самоуправе у којима су ранијих година постојали наведени проблеми.

Разговарало се о превентивном деловању и мапирању ризичних тачака, како би се избегли проблеми у напајању електичном енергијом. Обавеза дистрибуције усмерена је на расецање 56 км далековода по месним заједницама уз додастних 25 км, чиме се спречава прекид у напајању струјом, па је у ту сврху неопходно обезбедити моторне тестере.

Грађани морају бити благовремено информисани када се ради о планском искључењу у сврху расецања далековода ,посредством средстава јавног информисања.

Закључено је да се у спровођењу задатака који су у функцији редовног напајања електричном енергијом ангажују сви расположиви ресусрси локалне самоуправе, невладиног сектора,добровољна ватрогасна друштва,чланови ловачких удружења,запослени у ЈП"Србијашуме" и представници медија.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa