Инфо

14. јануар 2022.14. јан 2022.
Помоћ од 10.000 динара за здравствене раднике (фото: Pixabay)

Помоћ од 10.000 динара за здравствене раднике (фото: Pixabay)

Једнократна помоћ за здравствене раднике

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће здравствени радници данас добити по 10.000 динара једнократне помоћи. То је, како је Мали навео у саопштењу, "наставак континуиране подршке здравственим радницима, али и начин да им држава још једном каже хвала за све што чине за своју земљу и грађане".

Помоћ ће добити 122.462 запослених у здравственом систему, у војно-здравственим установама, у заводима за извршење кривичних санкција, установама социјалне заштите, чији се рад финансира средствима из буџета, Заводу за спорт, Заводу за здравствену заштиту радника Железница Србије.

Мали је подсетио да су у новембру 2019. плате медицинских сестара повећане за 15 одсто, а лекарима за 10 одсто.

"Када је почела пандемија корона вируса 2020. године, једна од првих мера коју смо донели било је ново повећање плата медицинским радницима за још 10 одсто. Потом су, у новембру исте године, сви запослени у здравственим установама добили једнократну помоћ од 10.000 динара", рекао је министар финансија.

Додао је да су затим од 1. јануара 2021. године здравственим радницима поново повећане плате за пет одсто, а ново повећање од осам одсто су имали и од 1. јануара ове године.
Бета
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa