Инфо

14. јануар 2022.14. јан 2022.
Пошта Србије прогласила победнике конкурса "Пиши Божић Бати": Победница Марија Ераковић из Коцељеве

Пошта Србије прогласила победнике конкурса "Пиши Божић Бати": Победница Марија Ераковић из Коцељеве

Пошта Србије прогласила је данас победнике конкурса за децу узраста до 12 година под називом "Пиши Божић Бати".

На конкурсу одржаном од 1. децембра 2021. до 7. јануара 2022. пристигло је скоро 3.000 дечјих писама.

За победницу је проглашена Марија Ераковић (12), ученица шестог разреда Основне школе "Мића Станојловић" из Коцељеве, за песму дугог стиха "Мој најлепши Божић".


Друго место освојиле су Тијана и Тара Маливук (6) из Сремских Карловаца, за ликовни рад.

Трећа награда припала је Павлу Марковићу (7) из Београда, за кратак прозни текст "Писмо Божић Бати".

Четврту и пету награду у појединачној конкуренцији ликовним радовима освојиле су Ема Лешки (10) из Господјинаца и Уна Глигоријевић (9) из Власотинца.

За најбоље у групној конкуренцији проглашени су петаци Основне школе "Момчило Поповић Озрен" из Параћина, освојивши прво место тимским ликовним радом.

И остале награде припале су ликовним радовима: друго место освојио је вртић "Славујак" из Предшколске установа "Бошко Буха" из Београда, трећепласирани су четвртаци Основне школе "Црњански" из Јагодине, а четврта и пета награда припале су трећем разреду Основне школе "Бошко Палковљевић Пинки" из Старе Пазове и васпитној групи из вртића "Палчица" из Новог Сада.

У изузетно јакој конкуренцији радова различитих техника и формата, најбоље оцењени освојили су по пет вредних награда у појединачној и групној конкуренцији: електрични тротинет, два таблета и два мобилна телефона додељују се у појединачној конкуренцији, а пет телевизора колективне су награде за најуспешније васпитне и образовне групе, наводи се у саопштењу Поште Србије.

Додела награда са изложбом победничких радова је одложена због тренутне епидемиолошке ситуације и биће накнадно организована.
Бета
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa