Инфо

17. јануар 2022.17. јан 2022.
Начелник МУО, Владан Красавац

Начелник МУО, Владан Красавац

Седмични извештај МУО

Услед погоршане епидемиолошке ситуације у земљи, у петак 14. јануара 2022. године одржана је седница Кризног штаба, на којој је тренутна епидемијска ситуација оцењена као изразито тешка и ванредна. Апеловано је на све грађане да поштују постојеће мере, које нису мењане.

Радна група за сузбијање ширења вируса Ковид 19 је након састанка од 29. децембра 2021. године утврдила препоруке за појачан инспекцијски надзор у току јануара месеца 2022. године. Редовни надзори се и надаље спроводе свакодневно,а појачани надзори током продуженог викенда од четвртка до понедељка. Промоција вакцинације спроводи се интензивно, како би се што пре дошло до колективног имунитета.

Од четвртка 13. јануара до понедељка 17.ј ануара 2022. године појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције / милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени,како би се сачинио план надзора.

Редовни надзори се спроводе по утврђеној динамици,а кординисани инспекцијски надзори су усмерени ка великим објектима са повећаним бројем корисника услуга.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Од четвртка 13. јануара до понедељка 17. јануара 2022. године спроведенo је 1181 надзорa у којима је учествовало 109 инспектора.У контролисаним објектима утврђене су три неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника и физичку дистанцу-баријеру .За наведене неправилности изречен је један прекршајни налог од 150.000 динара.

Од 19.марта 2021.године почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи и даље апелују на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу ,како би дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника
Владана Красавца


Најновији број

23. јун 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa