Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
фото: "Глас Подриња" Састанак после протеста пољопривредника

фото: "Глас Подриња" Састанак после протеста пољопривредника

Исплата заосталих субвенција до 10.марта

Делегација пољопривредника са територије градова Шапца, Лознице, Сремске Митровице и Богатића, одржала је данас састанак са министром Браниславом Недимовићем у Градској управи града Шапца. Овај скуп на иницијативу медијског тима Иницијативе село град, одржан је после данашњег протеста пољопривредника који су својом механизацијом дошли јутрос на сточну пијацу Камичак у Шапцу и недавних протеста испред Градске управе Шапца.
фото: "Глас Подриња" Протест на пијаци Камичак

- Свесни смо времена и потребе за брзим потезима. Спреман сам да дођем у року од пет минута свугде где ме позову. Да ли сте чули да неке кланице увозе смрзнуто месо или углавном фабрике кондиторских производа млеко у праху. То је стопирано. Цену меса одређује тржиште. Зависи од понуде и потражње. Верујем да ће ускоро доћи до поскупљења свињског меса на 160- 180 динара по килограму живе мере.
О акцизама на дизел гориво и субвенцијама по хектару одлучиће Влада Србије на сутрашњем састанку, изјавио је министар за пољопривреду Бранислав Недимовић.
фото: "Глас Подриња" Са састанка са пољопривредницима у Градској управи

У име пољопривредника, Душан Туфегџић из Штитара је рекао да се пректично нису договорили око свих њихових шест захтева. Из непосредне надлежности министра стопиран је увоз смрзнутог меса и млека у праху. Заостале субвенције биће исплаћене до 10. марта. Остале, којих је већи део, највероватније после избора. Остало је да Влада Србије највероватније вечерас или сутра одлучи о захтеваном умањењу акциза за дизел гориво и износу субвенција по хектару, што су и били наши кључни захтеви, изјавио је Туфегџић.
Љ.Ђ.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa