Инфо

17. мај 2022.17. мај 2022.
Бета

Бета

Стартовали пакетомати Поште Србије

Пошта Србије објавила је данас да је увела савремено и практично решење за аутоматизовану доставу пошиљака – пакетомате или паметне пакетске сандучиће, чиме је наставила са повећањем доступности и сигурности уручења пошиљака.

Употреба пакетомата Поште Србије почела је на 20 прометних и лако доступних локација у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом Пазару и Панчеву, наведено је у саопштењу.

Још 400 Поштиних пакетомата ускоро ће бити постављено у свим већим градовима широм Србије, где је и највећи број пакета за испоруку и где често примаоци пошиљака нису доступни на адреси током већег дела дана.

Како је истакнуто, пакетомати представљају брзу, лаку и паметну опцију доставе пошиљака, са бројним предностима за кориснике.

Додаје се да омогућавају практичну куповину на интернету, јер адресовањем на пакетомат корисници могу бити сигурни да ће их пакети чекати у изабраном пакетомату.

Такође, штеде време, јер корисници пакете могу усмерити на најближе пакетомате и преузети их у време које им највише одговара, уз могућност преузимања пакета 24 сата седам дана у недељи.

Поштини пакетомати јасно су и препознатљиво обележени, имају модеран дизајн и максимално искоришћен простор за пошиљке, док су на сваком пакетомату истакнута упутства за употребу.

Ова услуга Поште Србије доступна је регистрованим и нерегистрованим корисницима, са и без мобилне апликације, уз коришћење свих мобилних телефона, паметних и класичних.

Подаци потребни за преузимање пакета шаљу се на мобилни телефон, а преузимање пакета од стране корисника функционише по једноставном принципу – прималац добија поруку да га у пакетомату чека пакет, одлази до пакетомата и путем апликације или позива откључава га и преузима пошиљку.

Информације о услузи, начину коришћења и локацијама пакетомата, доступне су на сајту Поште Србије, на линку хттпс://пакетомат.поста.рс.

Да би се изашло у сусрет потребама корисника, на истом линку постоји могућност и позивамо их да предложе локације за постављање нових пакетомата.

Пошта Србије је за прве кориснике припремила и поклоне изненађења, који ће их са пошиљкама чекати у пакетоматима.



Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa