Инфо

17. мај 2022.17. мај 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Семинар о производњи јестивих печурака

У Центру за стручно усавршавање је одржан семинар за предузетнике у производњи јестивих печурака по принципима "плаве економије" као део пројекта SEED Step III у оквиру Центра за компетенцију у хортикултури који делује у Тренинг центру Шабац, а спроводе га стручњаци из града Шапца у сарадњи са Иванком Миленковић, дипломираним инжењером биологије, добитницом европског признања за иновативну предузетницу из фирме “ЕКО ФУНГИ” која је реномирани произвођач гљива на територији Републике Србије.

-Плава економија подстиче мале произвођаче да развијају сопствени бизнис на бази локалних ресурса за локално тржиште по спецификуму свог менталитета и свему ономе што је посебно за ту заједницу. Иако се о развоју малих предузећа често говори оно што изостане је да то није ексклузивно право неколицине људе. Користећи све те постојеће ресурсе покретање бизниса постаје реалност. Наравно, велики је фокус на очувању природне средине и ресурса. Плава економија води рачуна да све оно што се узме из природе се и врати -рекла је власница и директорка предузећа “ЕКО ФУНГИ” Иванка Миленковић.

Семинар је финансиран из средстава Локалног акционог плана за запошљавање града Шапца и из средстава пројекта SEED Step III који је подржала Аустријска развојна агенција, а реализују га Volkshilfe Solidarität из Беча и Tara International Consulting doo Нови Сад у сарадњи са градом Шапцем.

-У оквиру SEED пројекта је изграђен и анекс Тренинг центра, те ће бити комплетиран центар за компетенције у хортикултури. Имамо све што је неопходно како бисмо едуковали људе и охрабрили их да се баве производњом. Поносни смо на то што је Аустријска развојна агенција пројекат подржала три пута и то је показатељ добре идеје и праксе. Показали смо да имамо капацитет да реализујемо европске пројекте и да они буду одрживи - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Најновији број

1. јун 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa