Инфо

23. мај 2022.23. мај 2022.
Библиотекa шабачкa

Библиотекa шабачкa

Предавање „У потрази за срећом“ Катарине Јовановић у Анексу Библиотеке шабачке

У среду, 25. маја 2022. године у 18 часова у Дворани „Винавер“ у Анексу Библиотеке шабачке биће одржано предавање „У потрази за срећом“. Одговоре на питања која се тичу борбе са мањком самопоуздања, исцрпљеношћу, умором, осећањем кривице, бесом и бригом даће психолог Катарина Јовановић, која већ годинама успешно сарађује са Библиотеком шабачком.

Захваљујући дугогодишњем искуству и ослањајући се на примере из праксе, Катарина Јовановић ће говорити о мањку воље код већине људи, преосетљивошћу, хроничном незадовољству, зависношћу од туђег мишљења, алкохола, док борба са анксиозношћу и депресијом постаје проблем готово сваког трећег човека у нашој земљи.

Некада су људи веровали да им је суђено да буду срећни или несрећни и зато су се мирили са својом судбином пасивно прихватајући све што им се у животу дешава. Срећа је била у рукама богова. За већину античких филозофа срећа је значила живљење доброг живота. Сматрали су да је за то способан мали број људи јер је потребно много рада, дисциплине и посвећености. Данас верујемо да је срећа наше право.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa