Инфо

18. јун 2022.18. јун 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Признања најбољима у најмириснијем селу

Свечана додела награда уз богат културно- уметнички програм означила је крај тродневне манифестације „Руже Липолиста“ у најмириснијем селу у Мачви. Необичне позивнице у виду краљице међу цвећем привукле су посетиоце да дођу и увере се у његову посебност. Двориште Основне школе „Степа Степановић“ испунили су цветни аранжмани, а најбољи су добили заслужена признања.

Глас Подриња


За најбољи асортиман ружа изабран је Расадник Матић из Крушевца, док су друго, односно треће место, заузели расадници Станковић и Мијаиловић. Најбољи ван асоритмана је Расадник Перић, а најбољи аранжман Расадник Џагић. Добитница „Повеље пријатељства“ је директорка Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Соња Живковић, за пожртвован и предан хуманитарни и педагошки рад на пољу уметности, промоцији и афирмацији младих музичких уметника.
-Препоносна сам. Посебна част и задовољство је добити „Повељу пријатељства“. Посвећена сам свом послу, својој деци, ученицима, на свакој манифестацији сам учесник, па и у Липолисту годинама уназад, заиста пријатељ свима. Мислим да је изузетна привилегија добити ово признање, управо зато што знам ко су били добитници претходних година- рекла је Живковићева.
Признање је уручио председник Организационог одбора Немања Пајић који је истакао да Липолист, као једно од најлепших села у нашем крају, није само село вредних људи, пољопривредника, ружара, већ и село песника и сликара које има чим да се поноси.
-Липолист заслужује један овакав фестивал и то показује традиција од 28 година. Верујем да ћемо тако наставити и увек бити поносни на све вредне људе нашег краја које овај фестивал презентује. Драго ми је да се овако леп и специфичан фестивал дешава управо на сеоском подручју и самим тим промовише и сеоски туризам. Поред привредног, има и туристички потенцијал. Надам се да ће у наредном периоду што више људи долазити у Липолист. Посебан утисак је велики број деце учесника у културно- уметничком програму који прати фестивал. Ово је прилика да спојимо привредни, туристички и културни аспект манифестације- подвукао је председник Скупштине града Пајић.

Глас Подриња


У надметању у прављењу цветних аранжмана најбољи су били ученици Средње пољопривредне школе из Шапца, а затим следе ђаци из Зрењанина и Ковина.
В.д. директора Туристичке организације града Шапца Душан Симић навео је да 28 година трајања показује истрајност и вољу, пре свега вредних ружара из Липолиста, али и свих људи који су укључени у организацију фестивала. Волимо да кажемо да ово јесте најмириснија манифестација, не само у Србији, него у овом делу Балкана. Ове године имамо 23 штанда ружара из Липолиста, али и цвећара са територије нашег града и ружара из читаве Србије које смо угостили. Дивно је видети велики број људи. Сунце и руже су измамили осмехе и лепоту, што је стварно дивно за мало место. Велики број учесника самог програма су млади људи из Липолиста, тако да читав овај фестивал јесте афирмација и ружара, али и неких нових младих нада као залог за будућност- нагласио је Симић.

Глас Подриња


У програму су учествовале секције КУД „Абрашевић“, ученици ОШ „Војвода Степа“ из Липолиста и Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, као и деца из ПУ „Наше дете“. Традиционално, посетиоци су могли да уживају и у вожњи фијакером.

Глас Подриња
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa