Инфо

25. јун 2022.25. јун 2022.
Културни центар Шабац

Културни центар Шабац

Промоција романа Милице Вучковић у Културном центру

Од понедељка 27. јуна у Лазиној кући за писце боравиће списатељица Милица Вучковић. У Културном центру у уторак 28. јуна у 20 сати промовисаће њен нови роман „Смртни исход атлетских повреда“.

Милица Вучковић је дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду, на одсеку зидно сликарство у класи професора Мирослава Лазовића на којем је затим завршила и мастер студије, а касније и докторирала на програму теорије уметности и медија. Чланица је уметничког удружења УЛУПУС са статусом самосталне уметнице а иза себе има преко десет самосталних изложби и неколико сценографија. Од 2021. ради као сарадница на предмету цртање и сликање, одсек сценографија на класи професора Марка Лађушића, на Факултету примењених уметности у Београду.

Поред визуелних уметности, веома успешно се бави и књижевношћу. Прву збирку кратких прича „Рој“ издала је 2014. године, а 2017. добија прву награду на „Бибер“ регионалном конкурсу за кратку причу, за причу под називом „Једу људи и без ногу“. Поред приповедака написала је романе, „Болдвин“ (2018) са којим је ушла у два најужа избора за „Виталову“ награду и награду „Биљана Јовановић“ и „Смртни исход атлетских повреда“ (2020) са којим је ушла у ужи избор за „НИН“- ову награду, награду „Београдски победник“, и са којим је освојила Виталову нараду, односно награду „Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском језику у 2021. години.

Пише и прозу и поезију. Песме су јој објављене у пар књижевних часописа: Фантом слободе, Панчевачки рукописи, Повеља и Сент.
Културни центар Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa