Инфо

26. јун 2022.26. јун 2022.
Почеле СОИ на Летњиковцу

Почеле СОИ на Летњиковцу

На Летњиковцу почеле Сеоске игре Спортског савеза Србије

Јутрос су на Летњиковцу почеле Сеоске игре спортског савеза Србије. За титуљу најбољег надмеће се шет екипа: Горња Врањска, Заблаће, Поцерски Причиновић, Дреновац, Мишар и Мајур, са укупно око 120 такмичара.

За титулу најбољег такмичи се 6 екипа


Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, овом приликом подсетио је да је град Шабац ову манифестацију традиционално одржавао дуги низ година, а ове године по други пут у другачијем формату под патронатом Спортског савеза Србије, као и да ће убудуће подржати афирмацију оваквих догађаја.

Након званичног отварања почела су и прва такмичења, у шаху, бацању камена с рамена, одбојци, фудбалу. На програму су још и рвање, надвлачење конопца и клипка, скок из места, полигон, обарање рује, а од ове године и трка у џаку.

Отварање


Свака екипа у свом саставу мора да има најмање пет жена. Због правила Спортског савеза Србије да су обавезни лекарски прегледи за све такмичаре, ове године је изостало учешће већег броја сеоских месних заједница.

Различите дисциплине, различити изазови




Победник ће се пласирати нарегионално такмичење. По две првопласиране екипе из пет региона у Србији обезбедиће учешће на републичком такмичењу. Награда за победника на републичком нивоу је рукометни терен у селу.



Игре оганизују Спортски савез Шапца и Спорстки савез Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa