Инфо

1. јул 2022.1. јул 2022.
Сајт МУП

Сајт МУП

МУП: Значајно увећан број откривених возача који су возили под дејством наркотика

Саобраћајна полиција је од почетка године из саобраћаја исклјучила 1.214 возача који су возили под дејством психоактивних супстанци, што је за 57 одсто више у односу на првих шест месеци прошле године, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова.

Како је навео министар унутрашњих послова Александар Вулин, полиција ће на свим пољима наставити снажну борбу против наркотика, не само кроз криминалистички рад полиције, већ и појачаном контролом саобраћаја.

"Податак да је број откривених возача који су возили под дејством наркотика повећан за више од 50 одсто је застрашујућ, али истовремено то је и наша јасна порука да ћемо наставити одлучно да спроводимо акције појачане контроле саобраћаја. Свако ко седне за волан под дејством наркотика, алкохола, мора да зна да ће бити откривен и санкционисан", поручио је Вулин.

Истакао је да нема оправдања за вожњу под дејством алкохола или наркотика и заложио се пооштри казнена политика прека људима који су под утицајем неких супстанци изазвали саобраћајне прекршаје са кобним последицама.


Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa