Инфо

2. јул 2022.2. јул 2022.
Мали: До сада се за бесплатне ваучере пријавила 121.000 грађана

Мали: До сада се за бесплатне ваучере пријавила 121.000 грађана

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се до сада за бесплатне ваучере за одмор у Србији пријавила 121.000 грађана, међу којима је око 65.000 пензионера и око 37.000 незапослених.

Гостујући на телевизији Пинк, Мали је навео да додела 200.000 бесплатних ваучера представља подршку туризму у Србији.

"Хотели у Србији су пуни. У првих пет месеци ове године имамо 70 одсто туриста више него прошле године што је огроман прилив за српски туризам. То су и радна места, приливи од пореза на додату вредност, тако пунимо буџет'', навео је министар а пренео његов кабинет.

Мали је казао и да по питању основних животних намирница, Србија "има свега, чак и за извоз у региону".

"Погледајте цену гаса и струје, отишле су у небо, а код нас се још увек ништа не мења, а и цена горива се контролише. Смањили смо и акцизу на гориво 20 одсто, 30 милиона евра је то мање у буџету, дакле, радимо све да смањимо последице кризе", рекао је министар.

Најавио је да ће разговори представника синдиката и послодаваца о повећању минималне зараде почети 15. августа, те да ће се, ако договора не буде, Влада укључити у разговоре 1. септембра.

"Ако дође до повећања миниминалне зараде, у потпуности ћемо растеретити послодавце кроз смањење неких доприноса и кроз повећање неопорезивог дела дохотка", додао је министар.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa