Инфо

9. август 2022.9. авг 2022.
Где је најбоље купити уџбенике онлине у Србији

Где је најбоље купити уџбенике онлине у Србији

Ближи се нова школска година и уколико већ нисте набавили уџбенике, сада је време да почнете да мислите о томе. Иако многи највише воле да оду у књижару, узму шта им треба, плате и донесу уџбенике одмах кући, саветујемо вам да то избегнете уколико је могуће јер су корона бројке у порасту, а у ово доба године у књижарама увек буду велике гужве, што је савршено за ширење заразе. У овом тренутку, најбезбедније је наручити уџбенике онлајн, како бисте избегли гужве, али и уштедели време. У наредним редовима ћемо вас упознати са онлајн куповином и дати вам препоруку за безбедну, лаку и брзу куповину.

Победите страх од онлајн куповине


Иако велики број грађана купује онлајн и даље постоје они који имају одређену дозу страха, плашећи се разних превара које су се дешавале у прошлости. Сматрамо да заиста нема потребе за тиме, посебно када је у питању нека регистрована онлајн продавница, али у случају да и даље немате поверења, увек робу можете да платите поузећем, а постоји и законски рок за враћање, уколико нисте задовољни оним што вам је стигло.

Ковид допринео популаризацији онлајн трговине


Почетком пандемије вируса корона, када нам је кретање било ограничено, а продавнице и пијаце биле затворене, многи су своју робу "пребацили" на интернет и тако успевали да је продају у време кризе. На тај начин су се организовали и пољопривредни произвођачи и занатлије, који су се удружили путем друштвених мрежа и нудили своју робу уз услугу доставе на кућну адресу. Може се рећи да је пандемија помогла онлајн трговини да допре и до оних најтрадиционалнијих купаца и продаваца, а статистика говори да је купопродаја преко интернета порасла за око 80 одсто током 2020. године. Слично је било и са тржиштем књига и продајом уџбеника јер су књижаре такође биле затворене и сав промет одвијао се онлајн.

Зашто је куповина уџбеника онлајн боља опција


Развој интернета нам је заиста много олакшао живот, а доказ томе је интернет трговина која нам штеди време. Ова погодност није заобишла ни тржиште уџбеника, па тако уз само пар кликова можемо да наручимо све што нам треба и да нам то неко други донесе на кућну адресу. Идеално, зар не? У уводу смо поменули корона бројке које су у порасту, што још једном потврђује да је куповина уџбеника онлајн боља опција него чекати сатима у реду са гомилом потенцијално заражених људи.

На који начин је могуће купити уџбенике онлајн


Када је реч о куповини уџбеника онлајн, постоје три начина: поручивање директно са сајта издавача, поручивање преко сајта књижаре или куповина у онлајн књижари.

С обзиром на то да сте већ добили списак потребних уџбеника за наредну школску годину са именом издавача, можете веома лако да одете на сајт сваког издавача и поручите оно што вам је потребно. Проблем са тим је што свака школа користи уџбенике неколико издавача и мораћете да платите доставу онолико пута са колико сајтова наручујете. С обзиром на то да достава кошта око 300 динара, а школе у просеку користе уџбенике око три различита издавача, значи да ћете само за доставу уџбеника морати да платите 900 динара, што се не исплати, знајући да за тај новац можете да купите један уџбеник.

Куповина са сајта књижаре и куповина у онлајн књижари се не разликују ни по чему другом осим по томе што једне имају физичке продавнице, а код других се све обавља онлајн. Ова два начина онлајн куповине уџбеника су у предности из разлога што сарађују са готово свим издавачима и одједном можете да купите све уџбенике на једном месту, без матретирања и губљења времена. Дакле, не морате да тражите сајт сваког издавача посебно, потребно је само да на једном сајту претражите оно што вам је потребно и истог тренутка поручите.

Одакле поручити уџбенике


Одважили сте се да уместо дуготрајног стајања у реду ипак поручите уџбенике онлајн и олакшате себи исцрпљујућу припрему детета за школу. Уџбенике можете да набавите преко онлајн књижаре "Корисна књига" врло једноставно и брзо, а у наредним редовима ћемо вам објаснити како, уколико сте нови у свету онлајн трговине.

Када дођете на сајт "Корисне књиге", уџбеници су једна од ставки менија. Ту можете да изаберете да ли желите да претражујете уџбенике за основну или уџбенике за средњу школу. Детаљном филтрацијом омогућено вам је да додатно олакшате претрагу тако што ћете одабрати разред за који су вам потребни уџбеници, затим да одаберете предмет, издавача, па чак и језик уџбеника.

Када пронађете одговарајуће уџбенике, додајете их у корпу једноставним клликом на дугме, а затим одлазите у касу, где се сабирају цене уџбеника и добијате коначну цену коју треба да платите. Као и код сваке онлајн куповине, на овој страници пронаћи ћете и форму у коју треба да упишете своје податке, а затим да одаберете курирску службу за доставу, као и начин плаћања.

Могуће је плаћање поузећем, односно тек онда кад вам курир донесе пакет, затим унапред Виса, Маестро и МастерЦард картицама, мБанкинг апликацијом или уплатницом на шалтеру поште или банке.

Корисна књига вам нуди погодност бесплатне доставе уколико је укупна цена наручених уџбеника већа од 3.000 динара, а за доставу сте изабрали Пошта - тисковина. Такође, сви купци који поруче уџбенике онлајн од 15. августа до 15. септембра 2022. године, добиће пригодне поклоне. Испорука поручених уџбеника врши се у року од седам до десет дана, а у случају да је неки уџбеник недоступан или се још увек налази у штампи, Корисна књига ће вас обавестити о томе и о времену испоруке.

Књижара "Корисна књига" послује у складу са Законом о заштити потрошача и одобрава враћање погрешно купљених уџбеника у року од 14 дана.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa