Инфо

20. септембар 2022.20. сеп 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

За срећан почетак школовања

Председник општине Коцељева Душан Илинчић посетио је прваке на подручју коцељевачке општине, пожелео им срећан и успешан почетак школовања и поделио поклоне.

Глас Подриња


Он је том приликом указао на чињеницу да су најмлађи будућност овог краја и да је важно створити што боље услове за њихово одрастање, образовање и усавршавање. Зато се годинама уназад ради на обнављању и реконструкцији школских објеката, изградњи спортских сала у оквиру школа не само у Коцељеви већ и у сеоским издвојеним одељењима.


Ове године је у ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви у ђачке клупе први пут село 98 првака, нешто више него претходне. Ипак недовољно, јер су и у новој школској години поједине школе у сеоским срединама остале без нових ученика.

Глас Подриња


У претходним годинама неколицина мањих школа је већ затворена, а судећи према броју ђака сличан сценарио се очекује и у перспективи. Неретко на овакав развој догађаја и судбину мањих, сеоских школа утичу и сами родитељи који без обзира што живе у неком од општинских насеља, децу уписују у веће школе, претежно у матичну, и на тај начин доприносе затварању издвојених одељења.

Најновији број

22. фебруар 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa