Инфо

26. септембар 2022.26. сеп 2022.
Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

Златиборска "Голд Гондола" обележила је данас Светски дан чистих планина акцијом прикупљања отпада на делу трасе гондоле коју су подржала јавна предузећа и установе са Златибора и из Чајетине, а под слоганом "Удружено за чистије планине", објавила је Општина Чајетина.

Учесници су на Торнику сакупљали отпад, на међустаници је расклоњено грање, а деца из еколошке секције основне школе "Димитрије Туцовић" и Карате клуба "Рујно" посадила су тује, луковице и украсно биље.

"Са жељом да симболично покажемо колико водимо рачуна о природи и да околина коју нудимо туристима буде чиста, обележили смо овај дан. Сви ми, који смо учествовали у овој акцији чишћења, представили смо јавности каква нам је свест о заштити животне средине", изјавила је директорка ЈП Голд гондола Златибор Бојана Божанић.

Она је истакла да се околина не чува само данас, већ се о томе свакодневно води рачуна са жељом да се те навике пренесу и на посетиоце Златибора, нарочито од када је почела примарна селекција отпада у Општини Чајетина.

У акцији организованог чишћења, поред деце, учествовали су пријатељи и сарадници "Голд гондоле" - ТРК "Златибор", ТО Златибор, КЦ Чајетина, ЕКО Аграр, КЈП Златибор, ЈКП Водовод Златибор, Библиотека "Љубиша Р. Ђенић" и Општина Чајетина.

Подсећа се да се Светски дан чистих планина обележава са циљем јачања свести о значају планина, као и истицања могућности и ограничења ка њиховом очувању, а у складу са тим, широм света се одржавају разне еколошке акције чишћења, посете природи, планинарења, истраживања, шетње.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa