Инфо

1. октобар 2022.1. окт 2022.
Фото: Noć istraživača

Фото: Noć istraživača

Почела манифестација Европска ноћ истраживача у 26 градова у Србији

Eвропска ноћ истраживача почела је у 26 градова у Србији, у циљу промоције науке и приближавања научно-истраживачког рада посетиоцима свих узраста, саопштили су данас организатори.

Традиционално последњег петка у септембру, домаћини манифестације, која је бесплатна за посетиоце, су Београд, Ниш, Крагујевац, Индјија, Пирот, Панчево, Чачак, Горњи Милановац, Крушевац.

Домаћини су и Трстеник, Пријепоље, Нова Варош, Прибој, Лесковац, Рановац, Кикинда, Шабац, Петровац на Млави, Неготин, Зајечар, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац, Деспотовац и Рековац, а манифестација се одржава под слоганом "Улице под светлом науке".

Та научна манифестација одржаће се у више од 25 земаља, а очекује се да ће придружити више од милион посетилаца.

У Србији се најбогатији програм припрема за Београд, где ће бесплатни садржаји бити доступни широм града.

Посетиоце у Београду, данас од 16.00 до 20.00 дочекује мали ЦиркусЛаб у Луци Београд, а где ће моћи да се сазна зашто жонглери обожавају гравитацију и како је ход по жици уопште могућ.

Уз бројне практичне радионице, посетиоци ће моћи да уживају и у представи циркузаната из Словеније, да истраже обновљиве изворе енергије или да упознају праве суперзвезде науке - српске научнице чији пројекти и истраживања померају границе медицине, физике, хемије.

Европска ноћ истраживача потом ће бити настављена у понедељак, 3. октобра бесплатним концертом у Југословенском драмском позоришту, где ће наступити ЛП дуо, Соња Лончар и Андрија Павловић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa