Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Омот сингла (фото: By The cover art can be obtained from Parlophone., Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=16693792)

Омот сингла (фото: By The cover art can be obtained from Parlophone., Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=16693792)

Шест деценија Love me do

Протекло је тачно шест деценија од дана када је свој звездани пут започео један од највећих и најзначајнијих музичких бендова у историји, ливерпулски "Битлси". Они су и пре 1962. свирали, али је на данашњи дан објављена њихова прва сингл плоча која је донела невероватну популарности, утирући пут једном бенду да постане више од музике, да постане социолошки и културолошки феномен.

Назив сингла био је "Love me do", а уз поменуту нумеру, на другој страни се налазила песма "PS I love you". Песме је написао велики дуо Џон Ленон и Пол Мекартни и то су биле само прве од многих хитова које су заједно потписивали, чак и када је један био аутор.

Чувена четврока се представила: Џон Ленон, Пол Мекартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар синглом који је убрзо преузео примат по броју продатих носача звука. Од 1963. до 1966. готово без паузе су били на турнејама и концертним халама, а потом су од 1966. до 1969. снимали, без концертних активности.

Последњи наступ су забележили у Лондону, на крову зграде, у јануару 1969. године. Званично су престали да псотоје 1970.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa