Инфо

31. октобар 2022.31. окт 2022.
Ученице Економске школе „Стана Милановић“ покренуле радио и блог: На истим таласним дужинама

Ученице Економске школе „Стана Милановић“ покренуле радио и блог: На истим таласним дужинама

Матуранткиње Економске школе „Стана Милановић“, Тамара, Лeа, Анђела и Маша, одлучиле су да покрену радио и блог у својој школи. Намера им је била да створе посебан виртуелни кутак, али и да покажу да добре идеје и те како могу да се раелизују уз мало ангажовања и ентузијазма.

Наглашавају да им је од почетка подршка школска психолошкиња Jелена Рафаиловић која је препознала њихове сензибилитете и окупила их у малу заједницу на каналу за онлајн комуникацију.

-Наша група броји више од 70 чланова и сви чланови су равноправни. Размењујемо идеје, ставове и учимо једни од других. Верујем да треба створити школу по мери детета и то је оно чиме се водим. Желим да саслушам ученике, да сазнам шта их покреће, интересује како бисмо заједно направили промену - напомиње психолошкиња ёелена Рафаиловић додавши да иако су оне окосница блога он није затвореног типа, те да је намењен свим ученицима и запосленим у Економској школи.

Планирају да на онлајн платформи представе професоре, ученике и све оне који могу бити интересантни средњошколцима.

-На подкасту имаћемо емисију „60 минута са...“ где ће гост одговарати на лексиконска питања. Старије генерације су попуњавале лексиконе, а сада га „оживљавамо“ у другачијем формату - додаје Jелена.

Пре формирања радија школа је имала разглас, али су матурантиње одлучиле да ствари „подмладе“. Верују да могу бити „на истим таласним дужинама“ иако припадају различитим генерацијама.


Лeа: Позитивно је што можемо да уведемо нешто другачије, ново и да имплементирамо иновације. Драго нам је што професори прихватају наше идеје, подржавају и разумеју. Увек су ту да нас саслушају. Jелена нам је дала прилику да искажемо себе и то је значајно за нас као младе људе.

Тамара: Раније је школа била само учење и стицање формалног образовања. Психолошкиња Jелена је донела нову енергију, од ње су потекле добре идеје. Мислим да је добро што је у школу дошао неко ко је сличан нама, ученицима. Ко је забаван, иновативан.

Маша: Наша психолошка секција је била инспирација за све ово што сада радимо. Тамо делимо своја интересовања, жеље и идеје. Морам да признам да је сада школа спој формалног и неформалног образовања.

Анастасија: Мислим да је блог одлична идеја да упознамо професоре из другог угла. Можемо да се информишемо о актуелним дешавањима у школи.


Лeа: Школа треба да ослушкује ученике, да чује њихов глас, став и да сви сарађују како би створили спону са младима. Едукација, образовање да, али уз неке новине. Заједничким снагама можемо много тога.

Маша: Млади треба да буду креативни, ослушкују себе, окружење и да се труде да идеје претворе у стварност. Треба да буду отворени, искажу своје мишљење.

М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa