Инфо

16. јун 2018.16. јун 2018.
Ко је убио Оливера Ивановића?
Протест чланова Покрета слободних грађана

Ко је убио Оливера Ивановића?

Чланови Покрета слободних грађана (ПСГ) окупили су се данас испред зграде Председништва Србије у Београду поводом пет месеци од убиства лидера косовске Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића и најавили да ће убудуће сваког петка долазити на то место и захтевати одговор на питање ко га је убио.
Око двадесет чланова тог покрета испред Председништва је развило транспарент на којем је писало "Ко је убио Оливера Ивановића?", а у рукама су носили папире са истим питањем.
Одборник ПСГ-а у Скупштини града Београда Павле Грбовић казао је да је "упадљиво ћутање" председника Србије Александра Вучића, који је више пута обећао да ће убице Ивановића бити откривене.
Подсетио је да је на дан његовог убиства 16. јануара председник први пут обећао да ће српски органи пронађи убицу или убице и да је казао да ће Тужилаштво за организовани криминал спровести истрагу.
"Упадљиво је ћутање о тој теми за некога ко се нацији обраћа два пута дневно, ко има мишљење увек и о свему и на сваком месту. Постављамо питање Александру Вучићу и свим државним органима докле се стигло са истрагом убиства Оливера Ивановића, да ли је наши државни органи учествују у истрази и да ли резултата нема зато што су неспособни или зато што то не желе да учине", рекао је Грбовић.
Говорећи о Ивановићу, он је рекао да је то био човек који је у политици увек пливао узводно и који се залагао за политику мира, благостања и помирења свих који живе на територији Косова и Метохије.
"Међутим, он је као такав сметао онима којима је конфликт природни хабитат, који конфликт стварају и који се у њему најбоље сналазе и који на крају крајева од њега живе", навео је Грбовић.
Додао је и да је Ивановић успешно одолевао свим притисцима, када је био хапшен, када су паљени његов аутомобил и аутомобили његових сарадника и када је "добијао увреде од своје државе".
"Није подлегао ни једном притску, али је на крају подлегао ранама од пет метака које је добио у леђа", рекао је Грбовић.
На скупу испред Председништва, дошло је до мањег вербалног конфликта између лидера ПСГ Саше Јанковића и новинара телевизија Пинк и Студија Б.
Новинари су упитали зашто изјаву не даје Јанковић, на шта им је он казао да је предвиђено да се обраћа Грбовић.
На упорно инсистирање новинара, Јанковић је упитао "Где је камера телевизије Пинк?", а онда је подигао папир на којем је писало "Ко је убио Оливера Ивановића".
На свако постављено питање, међу којима је било на шта алудира када окупљање организује испред Председништва, Јанковић је одговарао са "Ко је убио Оливера Ивановића".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa