Инфо

26. новембар 2022.26. нов 2022.
Танасковић: До краја недеље пољопривредницима уговори за пројекте од 20 милина евра

Танасковић: До краја недеље пољопривредницима уговори за пројекте од 20 милина евра

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић најавила је данас да ће до краја следеће недеље пољопривредницима који се баве сточарском производњом бити уручено 525 уговора за реализацију пројеката укупне вредности 20 милиона евра.

Како је наведено, ресорно министарство обезбедило је бесповратна средства за пољопривреднике у висини од 50 одсто укупног износа инвестиција, односно 10 милиона евра.

"Преосталих 50 одсто средстава, корисници имају прилике да финансирају тако што могу да потпишу уговор о кредиту са једном од 11 пословних банака са којима министарство има сарадњу у висини од 40 одсто инвестиције, а остатак од десет одсто обезбеђују као своје учешће у финансирању инвестиције", казала је министарка у Ужицу након што је уручила уговоре пољопривредницима Златиборског округа.

Она је додала да ће у оквиру набавке пољопривредне механизације бити набављено 460 трактора, као и да ће бити изграђено 17 нових грађевинских објеката, како за узгој стоке и прераду меса, тако и за производњу и држање меда.

После Ужица, уговоре ће добити и пољопривредницима Моравичког округа у Ивањици.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији је заједничка иницијатива министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, владе Србије и Светске банке која је увела нов модел финансирања како би се оснажили микро, мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa